canix
Facebook Instagram YouTube Beatz & Bandz Contact Info

INFO

OJC Canix werd opgericht in 1976 en maakte onderdeel uit van de Jeugdbeweging in Lottum (oftewel de J.O.L.). Op 15 juni 1985 heeft het jongerencentrum zich daarvan losgemaakt en is als een zelfstandige stichting Canix verder gegaan.

Van de beginjaren is nog maar weinig meer bekend. Het schijnt, volgens de overlevering, dat er tijdens de J.O.L. periode o.a. de Nederlandse bands Nots, de Dizzy Man's Band, en Armand in Lottum hebben opgetreden.

In 1992 werd het 15-jarige bestaan gevierd middels het uitbrengen van een verzamel-cd, tesamen met het Mafcentrum Maasbree en Sjiwa uit Baarlo.

Na de brand in augustus 1992 ons gebouw volledig in as legde hebben we een tijdelijke locatie in het gemeenschapshuis 'De Smetenhof' kunnen gebruiken. In de toegewezen ruimte konden we weinig activiteiten houden en voor de grote concerten moesten we uitwijken naar het Brouwershuis in Broekhuizen.

In November 1995 was ons nieuwe gebouw klaar en konden we weer als vanouds onze gang gaan. We kregen een combineerbare bar en zaal waar we onze activiteiten kunnen houden. Al naar gelang de band kunnen we een zaal creëren die bij de band past. Op de zondagmiddag hebben we over het algemeen kleine concerten die alleen in het bargedeelte plaatsvinden. Bij grotere concerten kunnen we dit combineren met een halve zaal of alleen de zaal. Voor grote concerten nemen we het cafegedeelte en de zaal. Het cafegedeelte heeft een capaciteit van zo'n 100 personen en het zaalgedeelte heeft een capaciteit van 310 personen. Deze 2 gedeelten kunnen we combineren tot een zaal met een capaciteit van maximaal 410 personen.

In 1997 verscheen er ter gelegenheid van 20 jaar OJC Canix een dubbel-cd met daarop maar liefst 32 bands en muziekgezelschappen met minimaal een Lottummer in de gelederen.

Toen OJC Canix 25 jaar bestond is er zelfs een 4-dubbel CD uitgebracht helemaal vol met diverse Lottumse bands en muziekgezelschappen zoals: Collision, Dvplo, Stoere Patsers, Bastards, Bones en nog veel meer!

In 2006 werd OJC Canix 30 jaar, speciaal voor deze gelegenheid werd er een nummer opgenomen: 'Lottum' met alle Lottumse zangers (van pop tot metal). Dit nummer kwam samen met een stapel andere Lottumse bands die actief waren of zijn tussen 2001 en 2006 op een nieuwe verzamel CD. Om deze CD te promoten werd er een groot concert georganiseerd met allemaal Lottumse bands (inclusief diverse reünie optredens) zoals Stoere Patsers, Frans, Delphian, Dvplo, Remorse enz.

Tijdens ons 35-jarig bestaan in 2011 hebben we een DVD geproduceerd met sfeerverslagen van de evenementen van 2006 t/m 2011, die fragmenten bevat van wel 35 bands.

In ons 45-jarig bestaan hebben we vele grote(re) (inter)nationale artiesten mogen verwelkomen: o.a. Bo Didley, Kane, Osdorp Posse, Vengeance, Doe Maar, In Tua Nua, Rory Block, Heideroosjes, Loïs Lane, Peter Pan Speedrock, Nailpin, Municipal Waste, Michael Katon, Mala Vita, Claw Boys Claw, Gorefest, Armand, Skik en vele andere.